Арбитражни залози

Повечето играчи твърдят, че сигурни залози няма, което донякъде е така, но с едно малко изключение. От доста време се говори за така наречените арбитражни залози. При арбитражите имате гарантирана печалба. Разбира се не очаквайте да заложите 100 лева и да спечелите тройно повече.

При арбитражите печалбата е малка, но за сметка на това сигурна. Няма значение как ще завърши срещата, на която сте заложили, с арбитражните залози вие имате гарантирана печалба от около 5 % от стойността на залога. Смисълът им е да използвате разликата в коефициентите, които предлагат различните букмейкъри. За жалост арбитражните залози не са подходящи за футболни срещи, защото при тях възможните крайни изходи са три, докато при спортовете като тенис, хокей, баскетбол, волейбол и т.н. няма възможност срещата да завърши наравно и винаги има победител в тях.

Най-лесно ще разберете как действат арбитражните залози с примери, затова ще ви покажа няколко примерни залога, с които печалбата е абсолютно сигурна, без значение какъв ще бъде крайния изход от срещата. Да приемем, че залагате на волейбол. Bet365 предлага коефициент за победа на Тренто 2.05, докато Sportingbet предлага същия коефициент за победа на Мачерата. Залагате 100 лева за победа на Тренто в Bet365 и още 100 лева за победа на Мачерата в Sportingbet. От този момент нататък вас не ви интересува кой отбор ще спечели срещата. Няма значение дали Тренто или Мачерата ще спечели, вие вече имате гарантирана печалба от 205 лева. Както споменахме вече един път в статията, арбитражните залози ви осигуряват минимална, но гарантирана печалба.

Няма как да правите арбитражни залози в един и същ букмейкър. Сега ще ви обясня и защо не са ефективни, ако се правят в един букмейкър. Да приемем, че Bet365 предлага коефициент 1.10 за единия отбор и коефициент 8.00 за другия отбор. Sportingbet пък предлага за същата среща коефициент 1.20 за фаворита и коефициент 5.00 за аутсайдера в този мач. Да приемем, че искаме да спечелим 100 лева от Bet365. Затова залагаме 90.90 лева на коефициент 1.10 и още 12.50 на коефициент 8.00. Общият ни залог ще бъде 103.40 лева и ще бъдем на загуба от 3.40 лева. Според мен вече сте на ясно, защо не могат да се правят арбитражни залози в един букмейкър.

Да видим обаче какво ще стане, ако вземем най-високите коефициенти от двата букмейкъра и заложим на тях. Съответно коефициентите са 8.00 от Bet365 и 1.20 от Sportingbet. Най-лесно ще разберем каква сума да заложим, когато разделим очакваната от нас печалба на коефициентите. След като ги разделихме, установихме, че трябва да заложим 83.30 лева на коефициент 1.20 и 12.50 лева на коефициент 1.20, за да спечелим 100 лева. Прости сметки показват, че залагаме 95.80 лева, което означава, че имаме сигурна печалба от 4.20 лева, независимо кой ще спечели срещата.

Въпреки, че арбитражите не са подходящи за футболни срещи, все пак може да опитате да направите такъв тип залог и на тях, но за целта ще ви бъде нужно да намерите трети букмейкър, например Betfair, който предлага горе-долу сходен коефициент за равенство или да залагате на други видове залози като азиатски хендикап например, който също може да се намери в Bet365.