Букмейкъри

Топ 10 на букмейкърите, които приемат български играчи:

1. Betfair

Най-старата и голяма борса за залози в света, с лиценз и в България. Подходяща за по-напреднали играчи, за които вратите в повечето класически букмейкъри често се затварят, а също и за любители, за които на разположение е букмейкърски раздел с нормални коефициенти.

2. Efbet

Efbet е български букмейкър и се конкурира успешно със световните сайтове за залози на родния пазар като се старае да предлага по-високи коефициенти за топ мачовете. Разполага с удобни методи за разплащане от България.

3. Bet365

Без съмнение най-известният букмейкър не само у нас, но и в световен мащаб. Наложил се благодарение на строгата линия, която следва от самото си създаване – коректност и високо качество на предлаганите услуги. Коефициентите за мачовете при Bet365 са над средното, а изборът от залози е без конкуренция.

4. 188Bet

Един от водещите азиатски букмейкъри и от малкото, които допускат български играчи. Силен в азиатския хендикап.

5. Planetwin365

Австрийска компания за залози, функционираща на ръба на закона чрез множество „центрове за обслужване на клиенти“ – де факто пунктове за залози. Изключително популярна в Италия и други европейски страни. Предлага богато разнообразие от мачове и възможности за залагане върху тях.

6. Betsafe

Betsafe е скандинавска букмейкърска компания, част от групата, в която влизат и Betsson, Nordicbet и др., като коефициентите и услугите им са еднакви.

7. 1xBet

Руски сайт за залагания.

8. Pinnacle Sports

Офшорен букмейкър с дълга история и голям авторитет сред професионалните играчи. Предлага най-високите коефициенти и лимити на пазара за единични залози, но предимствата му в общи линии се изчерпват с това.

9. SBOBet

Още един представител на азиатските букмейкъри. Подходящ за професионални играчи.

10. Marathonbet

Руски букмейкър със съмнителна репутация. Лимитите им са ниски, а печелившите играчи се ограничават. Но за начинаещия любител на залозите е не лош избор.

Списък с лицензирани оператори

Класацията горе е на база букмейкъри, които приемат клиенти от България. Малка част от тях го правят в съответствие с българското законодателство. За да научите кои хазартни оператори имат лиценз, издаден от ДКХ, посетете следния линк: http://www.dkh.minfin.bg/

Букмейкъри, които не допускат играчи от България

Други букмейкъри, в които обаче могат да залагат само българи, живеещи в чужбина.

Betvictor

Солиден британски букмейкър с коефициенти над-средното.

Sportingbet

Букмейкърска къща от среден калибър, в миналото доста популярен в България.

11. William Hill

Букмейкърската компания William Hill започва своята дейност още през първата половина на 20-ти век, а именно през 1934-та година във Великобритания. Това е и най-голямата мрежа от букмейкърски пунктове във Великобритания и Ирландия, като бройката им възлиза на над 2000.

За букмейкърите

В момента залозите на спортни събития, особено на футбол, тенис и голф, стават все по-популярни в световен мащаб. Букмейкърските къщи влизат в ролята на посредници, осигурявайки възможност на желаещите да заложат на любимия си отбор или състезател. Спортните залагания не са нищо друго освен облог между играча и букмейкъра. Въпреки риска да изгубят заложените пари, любителите на спортни надпревари не се отказват от подобно удоволствие. В крайна сметка е възможно и да се спечели!

Сред букмейкърите особена популярност имат тези, които приемат залози през Интернет. Ако сте решили да направите залог, първото нещо, което ви е необходимо е да се регистрирате в онлайн букмейкъра. След регистрацията, играчът вече притежава лична сметка за залози. Следваща стъпка е внасянето на парични средства към сметката чрез един от платежните методи. И едва след това, играчът може да заложи на любимия си отбор в съответната букмейкърска къща.

За всеки залог букмейкърът определя коефициент, т.е. число, което се умножава по сумата на залога в случай на печалба. Да приемем, че коефициентът за победа на Пирин е 2.00, ако заложите 100 лв на него, то в случай че Пирин победи ще получите 200 лева. Но ако загубите залога, няма да получите нищо. В случай че двата отбора са неравностойни, букмейкърът изравнява шансовете им, намалявайки коефициента за по-силния и увеличавайки го за по-слабия му съперник. По този начин се обезпечава балансираното движение на паричните потоци.

От какво печелят сайтовете за залози?

Печалбата на букмейкърите не зависи от изхода на мачовете, а от маржа, който е определен за конкретната линия. В различните букмейкърски къщи маржът може да варира от 5% до 20%, в зависимост от популярността и бизнес стратегията на букмейкърската компания. Какво означава размерът на маржа за играчите? За залагащите малки суми за удоволствие, той не е толкова съществен, но за професионалните играчи, на които спортните залагания са основен източник на доходи, може да се окаже решаващ.

Какво да гледаме при избора на букмейкър?

Най-важното е да съберете възможно най-много информация за онези онлайн букмейкъри, които ви интересуват. За щастие, благодарение на Интернет това няма да представлява особен проблем. Ето списък на основните критерии:

1. Репутация

Първото, на което следва да обърнете внимание при избора на букмейкър е неговата репутация. Не просто отзиви, оставени от възхитени новаци по онлайн форумите, а именно репутацията, като проверено във времето явление. На какво трябва да обърнете внимание? На историята на платежните взаимоотношения с играчите, както и безопасността на средствата, които ще се съхраняват по сметката в букмейкърската къща.

Като цяло, в това отношение трябва да стоите далеч от сайтовете за залагания, за които има сигнали че не изплащат или забавят тегления към играчите. Ако научите, че в биографията на определен букмейкър има тъмни страници, не трябва да се изкушавате от огромния размер на бонусите, предлагани на сайта му. Вероятността да не видите депозираните си средства не е малка.

2. Коефициенти

Ако сериозно сте се фокусирали върху това да печелите от футболни залози, трябва да преглеждате коефициентите в повече от един букмейкър. Повечето играчи за съжаление не осъзнават, че дори разлика от няколко десети в коефициента се оказват черна дупка, в която неусетно изчезват парите ви. Преди да извършите депозит в една или друга къща, отделете малко време за да сравните средните коефициенти, предлагани от онлайн букмейкърите за някои от основните спортни събития и изберете за себе си този сайт, в който освен безопасно, ще залагате и изгодно.

3. Разплащателни методи

Друг момент, от който пряко зависи доколко ще са успешни отношенията ви с букмейкърите, са методите за разплащане. Неслучайно в Betfortuna.com отделяме такова внимание върху този детайл при изготвянето на обзори за световните букмейкърски сайтове. Избирайте само такива, в които методите за депозит и теглене ще ви устройват напълно, те трябва да са не само удобни и надеждни, но и подходящи за ползване от България. Със сигурност трябва да предлагат както депозиране, така и теглене към дебитни карти. Важно е да следите и какви са минималните изисквания за депозит и теглене.

4. Бонуси

При избора на качествен букмейкър, следва да обърнете внимание и на бонусите, които предлагат за нови клиенти. Ако например, след като сте сравнили букмейкърите по останалите критерии, все още се колебаете между два от тях, бонусите са това, което може да наклони везната към определена фирма.

Както вече споменахме, трябва да избягвате прекалено „щедрите“ оферти, които ще се спукат като сапунени мехури като дойде време за теглене. Внимателно проучвайте условията за изплащане на бонусите, четете правилата за да сте спокойни за парите си.

Zalozi.com © 2018 (18+) Отговорно залагане